сряда, 22 октомври 2008 г.

Яйцата и млечните продукти освен вкусни, са и ...

Яйца - за здрави нерви
От 100 г белтък от кокоше яйце в човешкия организъм се изгражда 94 г телесен белтък. Освен това яйцата съдържат много витамини и минерали. Лецитинът в жълтъка се грижи за нервите. Внимание - той съдържа относително голямо количество холестерин.


Сирене - против стрес
Тук спадат сирената, които могат да се консумират, без да се оставят да зреят дълго. Меките, пресни сирена съдържат до 60% по-малко мазнини от твърдите, по-богати са на витамини, минерали и белтъчини. Сиренето се препоръчва като храна при стрес, защото той "краде" от белтъчините. Съхранявайте прясното сирене при температура, по-ниска от 3 градуса С.


Кисело мляко - срещу токсините
Млечните киселини изчистват отровите в организма и влияят положително на чревната флора. Ето защо този продукт се препоръчва на хора, които взимат антибиотици. Съдържа калций и калий, който е важен за поддържане нивото на течностите в организма. Полезен е за очите и за кожата.


Прясно мляко - за здрави кости
Благодарение на големите количества белтъчини и калций, то се усвоява лесно и предпазва по-възрастните хора от остеопороза. Съдържа линоленови мастни киселини, които поддържат еластичността на кръвоносните съдове.

Няма коментари: